موسسه سنجش سپاهان (  احمد نورمحمدی )

موسسه سنجش سپاهان ( احمد نورمحمدی )

کاربرد فناوری های نوین در حسابداری و حسابرسی
موسسه سنجش سپاهان (  احمد نورمحمدی )

موسسه سنجش سپاهان ( احمد نورمحمدی )

کاربرد فناوری های نوین در حسابداری و حسابرسی

سود(زیان) شرکتهای دانشبنیان در دوران رشد

توجه شرکت های دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان را به چند نکته زیر جلب می نمایم :

با توجه به شیوه دادرسی مالیاتی در گذشته عنوان گردید که شرکت های نوپا , استارت آپ ها و شرکت های تازه تاسیس  هزینه هایی که برای رشد و رسیدن به تولید ( کالا یا خدمت ) و سودآوری متحمل می گردند را تا زمانی که درآمدی ( فروش ) ندارند به حساب سود(زیان) جاری نبندند بلکه بسته به شرایط شرکت در حساب های هزینه های قبل از بهره برداری یا کار در جریان ساخت نگاهداری کرده و پس از کسب درآمد متناسب با درآمد کسب شده این مخارج و هزینه ها را با درآمد کسب شده در سود(زیان ) و طبعا اظهارنامه مالیاتی هر ساله مقابله نمایند .

حساب کار در جریان ساخت  می تواند معین ها و تفصیلی های متعددی داشته باشد :

نرم افزار   ایکس

نرم افزار وای

نرم افزار ....

و  بعد هر کدام در هر دوره عملکرد  که به فروش رفت  به حساب  بهای تمام شده کالای ( یا خدمت )  فروش رفته  منظور می شود و سود  فروش آن کالا یا خدمت جداگانه قابل محاسبه می شود .

علاوه بر این بهای  تولید کالا یا خدمت  , هزینه های دیگری هم تحت عنوان هزینه های جاری که  به کالا یا خدمت خاصی مرتبط نیست بلکه به کل شرکت مربوط می باشد  در حساب سود(زیان) هر سال منظور می شود و در نهایت سود یا زیان کل عملکرد شرکت در  فلان سال را نشان می دهد .

البته برای شرکت های نوپا و استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیانی که  تشکیلات حسابداری ندارند ( یا نمی توانند داشته باشند ) :

این که در سال های اولیه  گفته می شود که هزینه ها را به  کار در جریان ساخت ببرند برای این است که  درآمدی وجود ندارد و  این هزینه ها ( یعنی این اعتبار مالیاتی ) سوخت می شود و از بین می رود .

اما اگر درآمدی باشد و  کل هزینه ها از این  درآمد قابل کسر باشد , مجبور نیستید زحمت تفکیک و نگاهداری حساب را متحمل شوید .

چنانچه درآمد زایی شرکت شروع شده و هر ساله درآمدی دارید که بتوانید هزینه ها و مخارج  انجام شده را  از آن درآمد کسر کنید  لزومی به  تفکیک  پروژه های تان از یکدیگر نیست مگر این که برای مقاصد دیگری بخواهید این کار را انجام دهید .

بنابراین اگر هر ساله هزینه و هم درآمد دارید و دردسرهای حسابداری هم نمی خواهید داشته باشید

مجبور به نگاهداری حساب کار در جریان ساخت نیستید .

تفاوت درآمد با هزینه تان سودتان می شود که حالا یا مشمول معافیت مالیاتی است یا این که  مالیات اش را می پردازید و  تمام می شود .

هر چند به تازگی در بند هشت بخشنامه  200/98/24  مورخ   21/03/1398  بر حق برخورداری مودیان از معافیت های قانونی وضع شده برای آن ها  حتی در صورتی که آن را در اظهارنامه مالیاتی انعکاس نداده باشند تاکید شده است :

"برخورداری از نرخ صفر و یا هر گونه معافیت و مشوق مالیاتی حسب مورد با رعایت انجام تکالیف قانونی موضوعه از جمله حقوق مسلم مودیان محترم مالیاتی است لذا در مواردی که مودی سهوا و یا به دلیل عدم اطلاع از قوانین و مقررات مربوط در اظهار نامه تسلیمی، معافیت و یا مشوق و یا نرخ صفر مالیاتی نسبت به درآمدهای ابرازی خود را ابراز ننموده باشد و ...  و نیز در مواردی که مودی وفق مقررات بند 12 ماده 148 قانون مالیاتهای مستقیم دارای زیان سنواتی احراز شده توسط اداره امور مالیاتی بوده و آن را از درآمد ابرازی در اظهارنامه مالیاتی تسلیم کسر ننموده، در این گونه موارد لازم است حسابرسان و ماموران مالیاتی ذیربط در هنگام حسابرسی مالیاتی و یا طرح موضوع در مراجع حل اختلاف مالیاتی حسب مورد نسبت به اعمال نرخ صفر و یا هرگونه معافیت، مشوق، تخفیف، ترجیح و نرخ صحیح مالیاتی مربوط اقدام نمایند."

اما در نهایت دستیابی به حقوق مودی ( در این مورد واحد دانشبنیان ) موکول به طرح پرونده در هیئت های حل اختلاف و ... گردیده است که از حوصله , تحمل و توان برخی واحدهای نوپا ممکن است خارج باشد .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد